Lägg till ett e-postkonto i Windows Live Mail

Följ vår steg för steg guide hur du skapar ett konto för att läsa och skicka e-post från din dator. Vet du redan hur man gör, klicka på rutan nedanför för kontoinställningar.

Kontoinställningar för e-post

För att lägga till din e-postadress i ett program behöver du följande uppgifter.
Behöver du mer hjälp än så? Följ då guiden med bilder nedanför.

Användarnamn: din e-postadress
Lösenord: ditt lösenord
Inkommande server: m.work2go.net
IMAP-port: 993 (143 utan SSL)
Säkerhetstyp/autentisering: SSL
Utgående smtp-server: m.work2go.net
Smtp-port: 465 (2525 utan SSL)
Säkerhetstyp/autentisering: SSL

win_live_m11. Öppna programmet

Starta Windows Live Mail och klicka på menyn högst upp i det vänstra hörnet och välj Alternativ > E-postkonton.
Klicka Lägg till > E-postkonto > Nästa.

Klicka på bilden för att se den fullständigt.

(Windows Mail: Verktyg > Konton > Lägg till)

WinLiveMail12. Ange kontots inställningar

Fyll i din e-postadress, lösenord och kryssa i rutan för att komma ihåg lösenordet. Fyll i det namn du vill att det ska stå att dina meddelande skickas från. Kryssa i rutan för att konfigurera serverinställningar manuellt > Nästa.

Klicka på bilden för att se den fullständigt.

(Windows Mail: Fliken Allmänt)

3. Finjustera inställningarna

winLiveMailServer för inkommande e-post
Servertyp: IMAP.
Serveradress: m.work2go.net
Port: 993
Kryssa i rutan för säker anslutning (SSL)
Autentisera med: Klartext
Användarnamn för inloggning: e-postadressen som du använder för att logga in på ditt konto.

Server för utgående e-post
Serveradress: m.work2go.net
Port: 465
Kryssa i rutan för säker anslutning (SSL)
Kryssa i rutan för Kräver autentisering

Gå vidare med att klicka Nästa > Slutför.

Klicka på bilden för att se den fullständigt.

(Windows Mail: Fliken Servrar.
Servern kräver autentisering ska vara vald > Inställningar: Samma inställningar som servern för inkommande e-post ska vara vald > OK.
Fliken Avancerat: port 465 och SSL, port 993 och SSL > OK.)