RSS-flöden

RSS är en samling XML-baserade filformat som används för att synka
webbinnehåll och används av bland annat nyhetssidor och bloggar. För nördar och IT-tekniker så innebär detta någonting, men för vanliga människor som du och jag kan man lätt få känslan av att man inte alls förstår vad de pratar om. Häromdan fick jag höra en riktigt bra förklaring av vad RSS är och står för, nämligen ”Roligt att Slippa Surfa” eller varför inte Oprahs uttryck ”I’m Ready for Some Stories”. För det är precis vad RSS-flöden går ut på. Att snabbt kunna få de allra senaste rubrikerna från alla dina favoritsidor/bloggar samlade på en enda plats, i din inkorg i Work2Go. Som till exempel kanske du har 20 sidor och bloggar som du besöker regelbundet. Att besöka varje sida och blogg varje dag kan ta flera timmar. Men med hjälp av RSS så kan du prenumerera på en webbsida eller blogg och få alla nya rubriker från alla de 20 sidorna och bloggarna i en enda lista, in till din inkorg. På det sättet kan du se med en gång vad som händer på bara några minuter, istället för att ägna timmar åt att surfa.

Det finns allt möjligt att lägga in som RSS-flöden till ditt konto; nyheter, blogginlägg, poddsändningar, väderleksrapporter, sportbevakningar eller trafikbevakningar. Det enda du behöver ta reda på själv är URL:en (adressen) till de RSS-flöden som du vill prenumerera på.

Visa inbokade händelser på hemsidan med hjälp av rss-flöde från din kalender

Du kan även ha nytta av att använda RSS för att få ut information från ditt konto. Har du inbokade möten, seminarier eller liknande händelser som kan vara av intresse för allmänheten, kan du med hjälp av en kalenders URL för RSS lägga ut det på din hemsida. Därefter får du ut alla inlägg i den kalendern till din hemsidas besökare, helt automatiskt.

Comments are closed.