Zimbra Desktop

Har du någonsin varit med om att klicka på en e-postadress på en hemsida och i nästa sekund få ett pop-upp meddelande om att det inte finns något e-postprogram som datorn kan öppna? Eller att e-postprogrammet som finns installerat på din dator öppnas, men eftersom du inte har velat betala dyra pengar för en licens, kan du heller inte använda det? Någon som håller med mig och har själv blivit lite smått irriterad av det här? Ja jag blir det i alla fall, irriterad över att bara sitta och vänta på att meddelande efter meddelande ska dyka upp på min skärm, tills jag till slut kan återgå till det jag höll på med innan. Men så här behöver man inte ha det. Nu ska jag berätta vad du kan göra för att lösa denna frustration.

Installera e-postprogrammet Zimbra Desktop

Zimbra Desktop är ett program för din e-post som du kan ladda ner gratis. Det fina med detta program är att de som ligger bakom det, även utvecklar Work2Go. På så vis kommer du åt allt på ditt Work2Go konto, alla utdelade inkorgar, etiketter, signaturer, roller/avsändare, filter, kontakter, kalendrar, uppgiftslista och sist men långt ifrån minst, alla dina mappar i portföljen, både dina privata och utdelade.

Ställ in ditt standardprogram för e-post i datorn

Om du vill att Zimbra Desktop ska öppnas när du klickar på en länkad e-postadress på en hemsida, behöver du berätta detta för din dator. Detta gör du inte i datorns kontrollpanel, utan i själva programmet.

Ha tillgång till ditt konto i offline-läge

E-postmeddelanden som redan finns på ditt konto är alltid tillgängliga i Zimbra Desktop, även när du inte är ansluten till Internet. Att arbeta i Zimbra Desktop när den inte är ansluten till Internet kallas för att ”arbeta i offline-läge”. När du arbetar offline kan du inte få nya e-postmeddelanden, men du kan läsa dina redan mottagna meddelanden, skriva nya, rensa upp i mappar och göra andra ändringar som sedan kommer att synkroniseras tillbaka till ditt konto när du ansluter till Internet igen nästa gång.

Har jag övertygat dig nu? Hör gärna av dig om du har några funderingar kring det här. Självklart fungerar funktionaliteten att ett annat e-postprogram öppnas när du klickar på en länkad e-postadress, men det är bara i Zimbra Desktop som du får tillgång till allt på ditt Work2Go konto.

Om vi inte hörs igen innan midsommar, så vill jag passa på att önska dig en riktigt glad midsommar!

Comments are closed.