Bilder

En del bilder kommunicerar, andra säger ingenting alls. Uttrycket att en bild säger mer än tusen ord är en gammal sanning, men ett ord kan också förändra hela bilden. Hur som helst är det nästan alltid trevligt med bilder och de kan förtydliga ditt budskap på ett väldigt enkelt sätt. I Work2Go kan du självklart använda dig av bilder, men det är inte säkert att alla känner till hur, så därför blir det fokus på ett av mina favoritämnen nu, bilder!

Skillnaden mellan att bifoga bilder till mejl eller skicka en länk till bilder sparade i Portföljen?

Om det enbart handlar om en eller ett par bilder, kan det vara enklast att bifoga bilderna till mejlet. Om det däremot handlar om ett flertal, kan det vara bättre att spara ner bilderna i en mapp i din Portfölj som du sedan delar ut och mejlar ut länken till. Då blir det inget tungt mejl och du kan känna dig säker på att du kan skicka mejlet och att din mottagares epostserver kan ta emot mejlet, utan några som helst problem. Alla epostservrar kan nämligen inte hantera hur stora/tunga mejl som helst.

Skillnaden mellan att mejla bilder som en bifogad fil eller inbäddad i själva meddelandet?

Den mest uppenbara skillnaden är så klart att då man väljer att visa bilden i själva meddelandet så syns bilden då man läser mejlet. Om man väljer att bifoga bilden som en fil, får man bilden separat och måste klicka på den för att se den.

När du får ett mejl med bilder i själva meddelandet är det vanligt att de har blivit blockerade och att du behöver klicka på en länk för att tillåta att bilder i själva meddelandet ska visas innan de blir synliga. Orsaken till detta är att undvika eventuell spridning av virus genom bilder. Det skyddar även din integritet, då registrering om du öppnar ett mejl eller inte ofta läggs i just en bild.

Spara bifogade bilder i Portföljen eller på datorn?

Sparar du bilden i din Portfölj har du alltid tillgång till den.
Sparar du bilden på din hårddisk kan du spara på din kontokvota.
Hur du än sparar en bifogad bild är det bra att veta att du då sparar ner en kopia av bilden, dvs att bilden finns både kvar i mejlet och i din Portfölj/hårddisk. Så om du har sparat bildfilen kan det vara klokt att ta bort den från mejlet sen.

Vet du om att du kan skapa bildspel i ditt konto?

Ett trevligt sätt att visa upp dina bilder för andra är att göra ett bildspel av dem.
Det kan du göra direkt från din Portfölj.

Rekommenderade filformat för bilder

Som en allmän regel så används jpg/jpeg till foton och gif eller png till illustrationer och loggor. Om du har kolumnavgränsad vy i din Portfölj kan du se en förhandsvisning av en markerad bild om det är en bild som är sparad som jpg, gif eller bmp.

Vet du om att du kan göra bilder klickbara?

Med bara några klick är det klart.
Ett snyggt sätt att ta din mottagare vidare till din hemsida t ex.

Har du inga bra bilder själv att använda idag, kan vi hjälpa till med bildköp, bildbehandling eller liknande. Det är bara att du hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare.

mailRelate

Vi skapar alla våra utskick genom mailRelate. En e-postrelationstjänst som låter dig nå din viktiga kundkrets på ett pålitligt sätt. Läs gärna mer om utskickstjänsten på mailrelate.se

Comments are closed.