Boka resurser

Oj vad åren går snabbt. Jag vet att jag har skrivit om kalendern i Work2Go förut. Men inte trodde jag att det var så långt tillbaka som vid julen 2010! Den här gången vill jag lyfta fram mötesbokningar och speciellt möjligheten till att kunna boka rum och utrustning i kalendern i Work2Go.

Boka ett rum för mötet

Ska du boka ett rum för mötet som du håller på att planera, kan du göra det i samband med att du skapar inbjudningen till mötet. Detta kräver självklart att någon har registrerat rum på ert administratörskonto först. Om du inte vet vilka rum som är registrerade för att kunna bokas, klickar du bara på ’Sök’ utan att fylla i några sökkriterier i inbjudningen och du får fram en lista på samtliga registrerade rum. Är rummet redan uppbokat visas det tydligt medan du försöker boka det.

Bjud in en kontaktgrupp till mötet

Planerar du ofta möten med samma grupp av personer? Skapa då en kontaktgrupp som du samlar deltagarna i. Då behöver du bara bjuda in gruppen för att alla ska få varsin inbjudan. Om det är ett återkommande möte, som t ex månadsmöten, fyller du även i ett passande tidsintervall för upprepning av mötet.

Boka utrustning till mötet

Precis som vid bokning av rum, kan du boka utrustning till mötet. Detta kräver självklart att någon har registrerat den utrustning som finns tillgänglig att låna på ert administratörskonto först. Utrustning anges som resurser i Work2Go

Administration av utlånad utrustning

Funktionen att boka utrustning/resurser är inte bara användbart vid mötesbokningar. Finns det t ex ett par lånedatorer eller annan utrustning som är tillgänglig för samtliga att använda vid behov, är bokning via en utdelad kalender en enkel lösning. Då kan du snabbt se om det du vill låna finns tillgängligt eller inte och om det redan är utlånat kan du se när det är ledigt igen.

Registrera rum och utrustning på administratörskontot

Utseendet är lite annorlunda då du loggar in på administratörskontot. Men låt inte det hindra dig från att börja registrerar rum och utrustning. Har du några frågor är det bara att du hör av dig, så guidar vi dig igenom processen. Och ja, alla har ett administratörskonto. Ofta loggar du in på det kontot som admin@dindomän.se
Längst upp i det högra hörnet står det ’Domänadministratör’ om du är inloggad på det kontot.

Comments are closed.