Din portfölj på nätet

Portföljen är en användbar del av Work2Go som låter dig skapa egna mappar för att organisera dina projekt och filer uppladdade från din dator. Du kan ladda upp vilken typ av fil som helst till din Portfölj. När filen är uppladdad kommer du åt den från alla datorer, surfplattor och mobiler med internetuppkoppling. Du kan också spara bifogade filer som du fått i ett mail. För att spara på din kontokvota rekommenderar vi dig att radera filen från mailet, efter att du har sparat den till din Portfölj. Det skapas nämligen en dubblett av bilagan när du sparar den.

Redigera dokument direkt i webbläsaren

Du kan även skapa Work2Go dokument i din Portfölj. De är enkla att använda och kräver inget extra program när du vill öppna och redigera dem. Work2Go dokument öppnas i en egen flik i webbläsaren och det är där du redigerar dem.

Checka ut en fil när den ska redigeras

Du kan dela ut utvalda mappar eller hela din Portfölj till dina kollegor. När du delar en mapp med dina kollegor bör du använda dig utav funktionen checka ut och checka in när du ska redigera en fil. Då finns det ingen risk att någon skriver över någon annans fil av misstag. När någon checkar ut en fil blir filen nämligen låst och det visas tydligt med ett lås vid filens namn. Om du håller markören över låset visas vem som har checkat ut filen och när det var gjort. Ingen annan kan checka ut den här filen och redigera den så länge den inte har blivit incheckad igen eller upplåst.

Versionshantering av filer

Om du ser en trekant framför en fil finns det mer än en version av den. Klicka på trekanten och se de olika versionerna och vem det är som har skapat eller gjort ändringar. Tack vare denna versionshantering kan filen återställas till en specifik version och onödiga versioner som bara finns kvar och skräpar kan raderas.

Hoppas fler av er har blivit inspirerade till att börja använda denna smarta funktion på era konto nu. Glöm inte att ta vara på dagen och njuta av vårsolen där ute.

Comments are closed.