Distributionslista för e-post

En mailgrupp, eller en distributionslista som egentligen är det korrekta begreppet, är en lista med kontakter som är praktisk att använda när du vill skicka meddelanden till en hel grupp. Om du exempelvis ofta skickar meddelanden till marknadsavdelningens personal kan du skapa en distributionslista som kallas Marknadsavdelningen och som innehåller namnen på all personal där. Ett meddelande som skickas till denna distributionslista går då ut till alla mottagare på listan.

Skicka e-post till alla samtidigt

Beroende på företagets storlek kan även en lista med samtliga anställda vara en bra idé. Ett snabbt och enkelt sätt att nå ut till samtliga på en och samma gång. Informera om viktiga saker som till exempel en kick off, presentation av en nyanställd eller en akut driftstörning.

Skicka e-post till en mailgrupp där du ingår själv

Om ditt företag har alla anställdas e-postadresser samlade i en lista som t ex heter staff@dindomän.se och du vill göra ett utskick till dina kollegor, men tycker att det är onödigt att meddelandet även ska komma till din inkorg, kan du göra en inställning på ditt konto som förhindrar detta. Meddelandet kommer självklart att skickas till alla andra som finns sparade på listan.

Skapa en distributionslista

Distributionslista skapas genom att logga in på administratörskonsolen på administrationskontot. Det går också bra att kontakta vår support, så hjälper de er. Hör gärna av dig om du har några frågor eller skulle vilja ha fler tips eller hjälp när du ska skapa dina listor.

Comments are closed.