Få ordning på din inkorg

Blir du stressad över att logga in på ditt konto och mötas av en så gott som full inkorg? Håller du på att drunkna bland all din e-post? Lugn bara lugn, den här gången ska jag berätta om ett par nya funktioner som du kan använda för att få ordning på din inkorg. Samtidigt som vi uppgraderade Work2Go för ett par månader sen tillkom även en rad nya funktioner. Bland dem finns två mycket användbara funktioner att använda nämligen aktivitetsströmmen och lagringspolicyn.

Med aktivitetsströmmen kan du få mindre viktig e-post flyttad till en separat mapp

Aktivitetsströmmen fungerar precis som ett vanligt filter som styr vidare inkommande e-post till en separat mapp. Syftet med aktivitetsströmmen är att hjälpa dig med att rensa bort mindre viktig e-post från din inkorg, så att du sedan bara har kvar den e-post som du bör läsa och eventuellt svara på först och främst.

Aktivitetsströmmen är skapat för att flytta undan e-post som nyhetsbrev, kommersiella massutskick och andra utskick som skickas till en distributionslista som du är medlem i, inklusive alla de där meddelanden du kan få från sociala medier som bl a berättar om nya statusuppdateringar. Men den kan även användas för att styra bort all e-post som kommer från andra adresser än de du har i din adressbok.

Du kan även få dessa typer av meddelanden markerade med en etikett, markerade som redan lästa, flaggade eller få dem omdirigerade till en annan e-postadress.

Synliga etiketter i inkorgen

Vill du att dina etikettmarkerade e-postmeddelanden ska stå ut och synas lite mer? Då kan du ordna det på fliken Inställningar genom att sätta en bock i rutan vid Message Color på E-post: Visning av meddelanden.

Få gamla e-postmeddelanden raderade

Dränks du av systemmeddelanden i din inkorg? Kanske det är meddelanden som skickas ut från ett ärendehanteringssystem eller meddelanden om att skrivaren behöver få nya färgpatroner eller att någon har gillat ditt senaste inlägg på Facebook. Vad det än är för meddelanden så kan de självklart vara intressanta och användbara för stunden, men de behöver sällan sparas särskilt länge. Till just detta ändamål finns det en lagringspolicy som du kan ställa in själv på ditt konto.

I Work2Go kallas denna funktion för meddelandekassering och ställs in per mapp. När du har valt detta alternativ raderas meddelanden i mappen som är äldre än den angivna tidpunkten automatiskt. Skulle du senare vilja återfå dessa raderade meddelanden går du bara till Papperskorgen > Borttagna objekt.

Comments are closed.