Nya funktioner i kalendern

wor2go_kalender_mobil

Det finns en hel del förbättringar i kalendern nu när Work2Go 7 har lanserats. Det har blivit smidigare att hitta en passande tid till när ett möte ska bokas. Allt finns tillgängligt på ett och samma ställe och förslag på lediga tidpunkter visas automatiskt. Det har även blivit enklare att besvara en inbjudan, tack vare att en snutt av din kalender för dagen då mötet är planerat visas i meddelandet som du får. Men bäst av allt är nog ändå tillägget för WebEx-möten.
Se ledig tid och plats med verktyget schemaläggaren

Schemaläggaren hjälper dig med att hitta nästa lediga tid och plats medan du sätter upp ett möte inom organisationen. Om du har ställt in rummets storlek vid registreringen, kan du även söka på det i verktyget. Likaså uppgifter om på vilken våning och i vilken byggnad rummet finns. Tillgängligheten visas i tidsblock på 30 minuter i översiktsfönstret.
Se din kalender när du läser en mötesinbjudan

När en mötesinbjudan skickas till din inkorg innehåller meddelandet även en snutt av din kalender för den dagen då mötet är planerat för. Du slipper lämna inbjudan för att öppna din kalender för att se hur dagen ser ut för dig, utan kan enkelt avgöra om du har möjlighet att medverka på mötet eller om du vill föreslå en ny tid som passar dig bättre.
Webbmöten och konferenser via WebEx i Work2Go

Nu behöver du inte öppna WebEx för att schemalägga en konferens, det är redan gjort för dig. Mötet läggs dessutom till i din Work2Go-kalender när du skickar iväg inbjudan. Du kan även ansluta dig till ett befintligt möte direkt ifrån din kalender.
Färgmarkören visar tillgänglighet i kalenderinlägg

Färgmarkören som alla möten är markerade med visar om det är någon idé för dig att kontakta en uppbokad kollega med en fråga eller inte. Färgerna är kopplade till de val som gjordes då inlägget skapades, som t ex upptagen, inte på plats, ledig och privat.
Skicka e-post till deltagarna utifrån mötet i kalendern

Du har tackat ja till ett seminarium som ska hållas i din grannkommun. Men eftersom du inte har en bil och det nu har blivit busstrejk, behöver du hjälp med att ta dig dit. Högerklicka på inlägget för seminariet i din kalender och välj Svara alla. Nu kan du skicka ett e-postmeddelande till samtliga inbjudna och fråga om du kan få skjuts av någon av de andra deltagarna.

Comments are closed.