Redo för semester

Nu börjar den härliga, långa och förhoppningsvis soliga sommarsemestern äntligen närma sig. Men är du redo för den? Vet du vad du själv kan göra för att slippa komma tillbaka till en fullproppad inkorg? Har du svårt för att sluta läsa din e-post under semestern? Var lugn, du behöver inte vara på plats på kontoret för att läsa dina e-postmeddelanden. Du kommer alltid åt ditt Work2Go-konto från en webbläsare. Vill du hellre läsa den i mobilen eller i en surfplatta går det självklart det med. Och du, du har väl inte glömt bort att aktiverat ditt frånvaromeddelande?

Dags att aktivera frånvarohanteraren

Innan du går på semester vill jag varmt rekommendera dig att aktivera ett frånvaromeddelande så att den som söker dig får veta att du inte är anträffbar under en tid framöver. Fyll i ett meddelande och ange gärna när du inte kommer kunna nås samt hänvisa till någon annan som kan hjälpa avsändaren istället. Glöm inte bort att ställa in rätt datum för vilken period detta meddelande ska skickas ut per automatik.
Som standard skickas enbart 1 frånvaromeddelande ut till en och samma avsändare som försöker kontakta dig vid flera tillfällen under en sjudagarsperiod. Kontakta oss om du vill att det ska skickas ut oftare.

Styr inkommande e-post till en kollega

Med hjälp av filter kan du vidarebefordra dina inkommande e-postmeddelanden och styra dem vidare till en av dina kollegor. Du kan även välja att behålla en kopia av det i din inkorg, så att du inte tappar kontrollen helt. Välj att villkoret Till eller Kopia ska uppfyllas när du skapar filtret, så att inget meddelande råkar smita förbi.

Dela ut inkorgen

Om kollegan som du har gjort din överlämning till även behöver komma åt gamla meddelanden är det bättre att du delar ut hela din inkorg istället. När du delar ut inkorgen kan du välja bland olika behörighetsgrader.

Rensa inkorgen

Om ditt konto blir fullt kommer inga e-postmeddelanden fram till din inkorg. Inte heller skickas det ut några frånvaromeddelanden från ditt konto, eftersom meddelandet avsändaren försökte skicka till dig aldrig når dig.
Läs våra tips på hur du kan radera sådant du inte längre behöver.

Hantera din mejl från hängmattan

Om du inte vill tappa kontrollen helt och hållet under din semester, utan fortsätta kunna läsa och skriva mejl, finns självklart den möjligheten med. Endera loggar du in på ditt konto i en webbläsare eller så sätter du upp kontot i din mobil eller surfplatta. Har du Work2Go Pro kan du förutom din e-post även synka dina kontakter, kalender och påminnelser till din mobil/surfplatta.

Comments are closed.