WebbPlatsen tilldelas AAA-betyget – ett av Sveriges tryggaste företag

AAA_enkel

Bisnode Kredit AB (f.d Soliditet) delar nu åter ut AAA-betyget till WebbPlatsen i Sverige AB. På grund av kostsamma investeringar i avancerad teknik under 2009 tappade WebbPlatsen sitt högt rankade betyg, men nu är vi åter på topp igen. AAA är ett svårfångat betyg som endast 2,9% av alla Sveriges företag lyckas med.

Vad innebär det egentligen, att vara ett AAA-bolag?

AAA (Trippel-A) står för högsta kreditvärdighet. Kort och gott står det för ett bolag som är tryggt att samarbeta med, men även att vara kund hos. För att få detta betyg krävs bland annat att företaget har varit verksamt i minst 10 år och har nyckeltal som är betydligt över branschens genomsnitt. WebbPlatsen har behållit en solid balans sedan dess start 1998 och har överlevt IT-bubbla och finanskris. WebbPlatsen anses vara långsiktiga och tänker inte försvinna någonstans i första taget. ”Att vara ett AAA-bolag visar för våra kunder att vi är en stabil leverantör och partner de kan lita på och som kommer finns där även imorgon för att ge bästa service” säger Mats Djärf på WebbPlatsen.

För att erhålla AAA bedöms företagen på 2400 punkter som rör ekonomin, skötsamheten, etableringen och betalningsförmågan. Ett AAA-bolag måste överträffa sin bransch väsentligt på samtliga bedömningspunkter. WebbPlatsen som har en ganska bred kompetens finns med i tre olika verksamhetsbenämningar; Grafisk designverksamhet, Databehandling, hosting och Dataprogrammering. Statistikuppgifterna nedan visar hur bra WebbPlatsen står sig i jämförelse med andra bolag inom samma bransch.
Grafisk designverksamhet
12 696 registrerade bolag
80 AAA-företag
Totalt 0,6% av alla bolag i samma bransch.

Databehandling, hosting o.d.
1734 registrerade bolag
31 AAA-företag
Totalt 1,7% av alla bolag i samma bransch.

Dataprogrammering
32 195 registrerade bolag
416 AAA-företag
Totalt 1,2% av alla bolag i samma bransch.

Comments are closed.