Påminnelser i din kalender

Häromdagen läste jag en intressant artikel om hur musik påverkar ens produktivitet under en arbetsdag. Tanken i sig var så intressant att jag den här gången faktiskt tänkte berätta mer om det här och hänvisa till artikeln. Jag har även lagt in en länk till artikeln om någon av er vill läsa originalet. Avslutningsvis tänkte jag även gå in på hur man kan använda Work2Go för att följa exemplen som ges i studierna.

Många människor lyssnar på musik samtidigt som de koncentrerar sig på sitt arbete. En del spelar låtar med snabbt tempo, medan andra föredrar mer lugn musik. Om du inte tillhör en av dem som lyssnar på musik redan, bör du lägga till det till din dagliga att-göra-lista; ”Lyssna på musik en stund”. Varför då, kan man fråga sig. Jo, det finns nämligen studier på det här ämnet, som visar att de som lyssnar på musik medan de arbetar faktiskt förbättrar sin produktivitet.

Teresa Lesiuk som har doktorerat i ämnet Effekten av att lyssna på musik under arbetet fann att musik främjar en positiv sinnesstämning som förbättrar innehållet i det man arbetar med. Resultatet visade att kvaliteten på arbetet var lägst när ingen musik spelades och att individer faktiskt tillbringade längre tid på en uppgift när det inte fanns någon musik. Å andra sidan, de som som lyssnade på musik avslutade sina uppdrag snabbare och kom även fram till bättre resultat.

En artikel i tidskriften Psychology Today undersökte en ytterligare aspekt av diskussionen, nämligen den att musik kan vara produktivt för vissa medan det kan vara en distraktion för andra, och presenterade en lista över vad man bör tänka på när man väljer musik för att öka produktiviteten.

  • Använd instrumental musik för att undvika störa språkliga uppgifter.
  • Tystnad är en sorts musik och kan vara lika effektivt som musik. Om musiken uppfattas som en distraktion, prova lyssna på naturljud.
  • Lyssna på musik som du gillar, eftersom det gör dig gladare och hjälper dig att må bättre.
  • Prova musik med olika tempon. En del arbetsuppgifter blir utförda bättre vid ett annat tempo än vad du brukar lyssna på.
  • Ta musikaliska pauser. En förändring av miljön, även ljudmässigt, kan göra stor skillnad när du ska koncentrera dig.

Musik i Work2Go?

Nej du kan i dagsläget inte spela någon musik genom ditt Work2Go-konto. Däremot kan du lägga in privata påminnelser i din kalender om att ta dig en musikpaus, minst en per dag, som sedan återkommer dagligen, varje arbetsdag, och på så vis öka din dagliga produktivitet.

Om du synkar din kalender med din mobil kan du även få påminnelser i mobilen.
För att synka behöver du ha Work2Go Pro. Du har väl inte missat att vi bjuder på de två första månaderna om du uppgraderar ditt konto nu va?!

ERBJUDANDE: Två månader gratis Work2Go Pro

Ring oss och uppgradera till Work2Go Pro. Vi bjuder på de första 2 månaderna. Tel: 08-54 55 54 70

Comments are closed.