Synka delad kalender till mobil

För några veckor sedan fick vi frågan om hur man kan synka delade kalendrar till sin mobil av en av våra kunder. Vi började fundera på hur vi skulle hjälpa dem, då vi redan visste att tekniken bakom synkning till mobiler inte är möjlig för delade kalendrar i traditionell mening. Efter en del funderande kom vi på lösningen, som egentligen inte alls var så avancerad, utan handlade mer om att tänka utan för ramarna.

Se och lägg in nya möten i delade kalendrar i din iPhone

Samla alla era delade kalendrar på ett separat Work2Go Pro konto, t ex kontot admin@. Dela sedan ut kalendrarna så att alla kommer åt dem när ni loggar in på era egna konton i en webbläsare. Därefter lägger alla som ska ha tillgång till kalendrarna upp ett konto för synkning av admin@ i sin iPhone. Det gör inget om du redan synkar ditt eget Work2Go-konto till din iPhone samtidigt. Du kan ha flera konton uppsatta i din mobil.

Räcker det med att bara se innehållet i en delad kalender i din iPhone?

Vill du t ex enbart få information om dina kollegors frånvaro i din iPhone och inte har något behov av att själv göra något inlägg i kalendern från din mobil. Ja, då räcker det med att du sätter upp en prenumeration av kalendern via CalDAV i din mobil. Då behöver du inte ha kalendern på ett speciellt konto i Work2Go. Det du behöver få fatt i är sökvägen till kalenderns ICS-fil. Den finner du genom att högerklicka på kalendern i Work2Go. Därefter lägger du till ett CalDAV-konto i din iPhone med hjälp av sökvägen.

Se och lägg in nya möten i delade kalendrar i din Android

När det gäller Android är det tyvärr inte lika enkelt. Med ActiveSync mot Android är det i dagsläget enbart möjligt att synka en kalender, sin egen privata kalender som kommer med ditt Work2Go konto. Det går inte att lägga upp fler konton i din mobil som synkar mot ett och samma konto i Work2Go. Det går heller inte att lägga till någon prenumeration via CalDAV i en Android.

Men kan man inte gå runt det här problemet på något vis då?! Jodå, allt går oftast att lösa på ett eller annat sätt. För att få tillgång till en delad kalender i en Android kan man använda sig av en tredjeparts app, t ex ICSSync. Genom den appen får du möjlighet att synka din egen eller andras utdelade kalendrar. Det du behöver är sökvägen till kalenderns ICS-fil samt användarnamn och lösenord till den som äger kalendern. En delad kalender måste vara utdelad med chefs behörighet eller högre för att du ska få tillåtelse till att redigera den i din Android.

Men, eftersom ICSSync är en tredjeparts app har vi inte möjlighet att ge någon support på den. Det här är bara ett tips på en app som vi har testat. Det är möjligt att det finns bättre appar att använda istället. Hör gärna av er till oss om ni känner till andra appar som ni har testat och som fungerar fint med ert Work2Go.

Comments are closed.