Portföljen

vintermotiv470

Hej!
Jag tänkte ha en liten genomgång av Portföljen med er den här gången. En möjligen okänd och kanske oupptäckt del av Work2Go, som i själva verket utgör en central plats på ditt konto. Precis som i alla andra delar av Work2Go kan du självklart även här dela dina mappar med andra. Den stora poängen med Portföljen är just att använda den som en central samlingsplats för filer. Om du förvarar dem här kan du alltid komma åt dem, från vilken dator som helst eller t o m din SmartPhone, var du än befinner dig. Filerna kan vara alltifrån textdokument, kalkylblad, presentationer, PDF:er, bilder och andra mediafiler och du har även tillgång till en ordbehandlare, kalkylprogram och presentationsverktyg direkt i din Portfölj. Ingen annan mjukvara behövs! Du kan t o m visa upp dina presentationer och bildspel härifrån.

Anslut din Portfölj med datorns filhanterare

Ett bra sätt att hantera filer i din Portfölj är att använda en s k ’WebDAV-klient’. En sådan klient möjliggör en nästan osynlig koppling mellan din dator och Work2Go. Portföljen i Work2Go dyker då upp som en mapp eller disk i din lokala filhanterare/utforskare.  Om du är van att skriva dina texter i ett visst program på din dator, kan du fortsätta med det och när det är dags att spara filen, drar du bara över en kopia av den till din Portfölj.

Mejla fil eller länk från din Portfölj

När du vill visa upp en fil som du har i din Portfölj för någon, kan du endera bifoga den i ett mejl eller skicka ut länken till den. Vad som är viktigt att veta är att den som får tillgång till filen då kan göra ändringar i den.

Nästa gång tar vi oss en närmare titt på hur du snabbt och enkelt kan söka rätt på de mejl och filer som du har sparat på ditt konto.
Ha det gott!

helenahelena_sign

Extra diskutrymme

Work2Go Standard kommer med 100 MB per konto och Work2Go Pro med 200 MB. Men du kan alltid beställa mer diskutrymme om så behövs. Du får t ex 100 MB extra för 25 kr/månad. Kontakta oss om du är intresserad.

Comments are closed.