Utskick i Work2Go

Hej!

Hoppas ni haft en trevlig sommar. Inte för att den är över redan men jag antar att de flesta av er är liksom jag tillbaka på jobbet igen nu och då känns det ju lite som om sommaren är över. Lite trist men ändå skönt att komma in i rutinerna igen. Det är anledningen till att det aldrig blev ett juli-utskick. Ingen idé att skriva när de flesta ändå inte var på plats för att läsa, eller hur?!

Precis som jag är det nog många av er som regelbundet skickar ut e-post till flera mottagare samtidigt. Om du gör stora utskick vill jag rekommendera att logga in på admin-delen av Work2Go och skapa distributionslistor. Men det går även att göra liknande utskickslistor genom att skapa Kontaktgrupper i ditt konto. Ska du skicka till ett fåtal mottagare kan du lika lätt plocka dem manuellt från Adressboken också. Ett annat tips är att markera kontakterna med en etikett och sedan söka rätt på dem då det är dags att göra ett utskick. Denna smidiga funktionalitet är något jag själv börjat använda mig utav allt mer nu på sistone. Vill du bara skicka till några få kan du självklart skriva i adressfältet själv och vad som är riktigt bra är att du inte behöver skriva ut hela adressen. Det räcker med de första bokstäverna och du får fram en lista med passande förslag från din Adressbok som det bara är att klicka på.

En annan av alla nyheter i nya Work2Go som jag verkligen gillar är att mejlet automatiskt sparas som ett utkast. Du kan börja jobba på det, ta en paus och sedan fortsätta igen då du fått inspirationen tillbaka igen. Sedan kan du självklart även formatera och förtydliga innehållet med hjälp av linjer, olika teckenstorlekar, liva upp med någon färg, lägga till länkar, bilder, tabeller osv. Var däremot observant på att utseendet kan förändras, beroende på vilken e-postklient mottagaren använder!

Titta gärna på länkarna jag lagt med på sidan. Jag hoppas de kan ge dig tips om vilket arbetssätt som passar just dig och dina utskick.

Nästa gång har jag tänkt lyfta fram min nya upptäckt: Etiketter!

helenahelena_sign

MailRelate

För avancerad utskicks funktionalitet, såsom statistik över vilka mottagare som öppnat ditt utskick mm kan du beställa WebbPlatsens tjänst MailRelate. Kontakta oss om du är intresserad så berättar vi mer.

Comments are closed.