Archive | Kontoinställningar

Byta lösenord, språk och andra inställningar för kontot

Byta lösenord

Du kan byta ditt lösenord själv. Här berättar vi hur du gör det.

Gå till fliken Inställningar > Allmänt: Alternativ för inloggning när du ska ändra ditt lösenord.

  1. Klicka Ändra lösenord och fyll i ditt gamla lösenord.
  2. Skriv in det nya vid ”Nytt lösenord” samt en gång till vid ”Bekräfta”.
  3. Klicka Ändra lösenord.

Vi har ingen möjlighet att se ditt lösenord. Men om du skulle glömma bort ditt lösenord kan vi alltid sätta ett nytt åt dig så att du kan logga in på ditt konto igen.

OBS! Har du även satt upp ditt Work2Go-konto på din mobil eller i ett annat e-postprogram måste du även byta till det nya lösenordet i dina inställningar där. Detta bör göras så snart som möjligt eftersom det annars kommer att ske inloggningsförsök från dessa med fel lösenord vilket resulterar i att kontot tillfälligt låses.

Språkinställning

Det finns många olika språk att ställa in sitt konto på, t ex engelska, tyska, franska, spanska och italienska. Du gör det under Inställningar > Allmänt: ”Alternativ för inloggning”. Språket du väljer här är även det språket som används vid stavningskontroller.

Tips på inställningar

På fliken Inställningar kan du ställa in många av de olika funktioner som finns i Work2Go. Här är en del av dem som vi rekommenderar att du tar en extra titt på.

Allmänt

  • Ställ in vilket läge du vill logga in med. Vi rekommenderar Avancerad för bästa funktionalitet.
  • Bestäm vilket tema du vill använda i bakgrunden.
  • Välj språk och tidzon.
  • Ändra ditt lösenord.
  • Välj om även skräpmappens eller papperskorgens innehåll ska inkluderas vid sökningar.
  • Välj antal objekt som ska hämtas vid rullning. Vi rekommenderar att ha antalet kvar på 50 som standard. Om din internetuppkoppling inte är så snabb kan du märka lite skillnad vid själva laddningen, annars inte.
  • Om du vill kunna markera flera poster samtidigt eller inte ändrar du vid ”Visa alltid markeringsrutor”.

Delar

  • Sök efter mappar som någon vill dela med dig, men som du ännu inte har accepterat.
  • Lista på de mappar som delas med dig som du redan har accepterat.
  • Lista på de mappar som du har valt att dela med andra. Här kan du även ändra på delningsegenskaperna, så som behörighet, om du vill upphäva delningen eller skicka om inbjudan om delning.
  • Dela ut en ny mapp. Du kan dela ut mappar som finns under E-post, Kontakter, Kalender, Uppgifter och Portfölj.

Import/export

Du kan enkelt importera eller exportera från ditt konto. Så som alla eller specifika mappar, kalender och kontakter. Möjligheten att exportera alla dina kontouppgifter eller specifika mappar är användbart om du vill göra en säkerhetskopia och spara på din dator eller bränna dem på en CD/DVD.

Kortkommandon

Här finns samtliga kortkommandon som du kan använda dig av då du arbetar i Work2Go. Listan kan du även skriva ut. Listan kan du även få fram om du håller nere Ctrl+Q.

Zimlet-paket

Zimlet-paket är tilläggsprogram som förbättrar användbarheten. Du kan välja att aktivera dem eller inte här. Om du inte vill att smileys ska visas i dina e-postmeddelanden, går du in här och kontrollerar att alternativet ”Yahoo! Uttryckssymboler” inte är aktiverat.

Logga in med olika versioner

Få den bästa upplevelsen av Work2Go genom att logga in med olika versioner när du använder dig utav olika enheter och internetuppkopplingar. Här presenterar vi skillnaderna.

7_version

  • Avancerad (Ajax): Mer användarvänligt än Standard och är det vi rekommenderar dig att använda. I AJAX-läget kan du t ex få mer snabbhjälp, fler inställningsalternativ, dra-släpp möjligheter, exportera meddelanden som zip-fil, utökad sökfunktion mm.
  • Standard HTML: Rekommenderas om din internetanslutning är långsam, om en äldre webbläsare används eller om enklare användning önskas.
  • Mobil: När du loggar in till Work2Go på din mobil ska du välja Mobil-läget.
    Det är anpassat för mobiler och visar din e-post, adressbok, kalender och portfölj. Du har även möjlighet att göra sökningar.

Om du går in på Inställningar > Allmänt under rubriken ”Alternativ för inloggning” kan du ställa in om du som standard vill logga in med Avancerad (Ajax) eller Standard (HTML).