Avbryt / ändra behörighet på delad mapp

Inställningarna för utdelade mappar kan ändras vid ett senare tillfälle. Både av den som har delat ut den och de som har fått administratörsrättighet till mappen.

Avsluta en delning

Du kan avbryta en delning genom att högerklicka på mappen, välja Redigera egenskaper och i dialogrutan ”Mappegenskaper” klicka på Upphäv. Användaren kan inte längre komma åt innehållet i din mapp men måste själv ta bort den från sitt konto.

Ändra behörighet på en delning

Om du vill ändra behörighet väljer du istället Redigera. Då öppnas ett fönster där du kan utföra önskad förändring och sedan klicka OK. Välj sedan om du vill att ett meddelande ska skickas ut om förändringen eller inte.