Be din kollega skicka e-post åt dig

Här berättar vi hur du kan få hjälp från en kollega med att skicka e-post så att de ser ut att komma från dig utan att dela ut din inkorg.

Du kan ge andra användare tillåtelse att skicka e-postmeddelanden för din räkning, från sitt eget konto. Du kan dela ut en mapp som du vill ha hjälp med, men det är inte nödvändigt för att andra ska kunna skicka e-post åt dig.

1. Gå till fliken Inställningar > Konton.
  2. Kontrollera att det primära kontot är markerat och klicka Lägg till ombud längst ner på sidan.
  3. Fyll i e-postadressen till den person som du delegerar behörighet till. Detta måste vara en intern användaradress (dvs en e-postadress med samma domän efter @ som din).
  4. Bestäm vilken avsändare du vill visa för meddelanden som skickas åt dig
    Skicka som – enbart din e-postadress visas som avsändare
    Skicka för – både din och din kollegas e-postadress visas som avsändare
  5. Klicka på OK för att spara.
  6. Ett e-postmeddelande skickas till din kollega som berättar att du har gett personen tillåtelse att skicka e-post åt dig. Din kollega behöver nu logga ut och in igen på sitt konto för att förändringen ska träda i bruk.
  7. När ett nytt e-postmeddelande ska skapas väljer din kollega ditt namn från rullgardinsmenyn vid Från-fältet.