Skapa fler e-postadresser / alias [ADMIN]

Till ett konto kan du ha ett ändlöst antal e-postadresser. Logga in som administratör och lägg till dem som alias.

1. Logga in på ert administratörskonto.
Alla har minst ett administratörskonto och oftast är det e-postadressen admin@dindomän.se

2. Klicka på pilen bredvid kontonamnet längst upp i det högra hörnet för att välja Administratörskonsol och logga in i admingränssnittet (samma login som till kontot du redan är inloggad på).

alias2

3. Klicka Hantera i den vänstra kolumnen och sedan Alias.

alias3

4. Högst upp till höger klicka kugghjulet > Nytt.

5. Fyll i den nya e-postadressen som du vill skapa, t ex info@dindomän.se samt e-postadressen till det e-postkonto som meddelanden ska styras till (t ex din e-postadress) > OK.

Alias är även bra att skapa om du utgår ifrån ditt namn för din e-postadress och ditt namn har flera vanliga stavningsvarianter. T ex ditt namn är Ewa Svenson och din e-postadress är ewa.svenson@dindomän.se kan smarta alias vara ewa.svensson@dindomän.se, eva.svenson@dindomän.se och eva.svensson@dindomän.se.

Dynamiska e-postalias

Work2Go ger dig även möjligheten till att kunna skapa dynamiska alias. Man kan skriva ”+text” efter första delen av e-postadressen, t ex ”anna+viktigt@testbolaget.com”. Det meddelandet kommer då att skickas till inkorgen för ”anna@testbolaget.com”. Har man sedan ett filter som innehåller ”+viktigt” flyttas sådana meddelande till en särskild mapp när de tas emot.